1. Ovdje ste:
 2. Svi poslovi širom svijeta
 3. Gigajob Bosna i Hercegovina
 4. Pomoć: UPP za savjetnike
 
 

Pomoć: UPP za savjetnike

Odgovoriti na VAša pitanja o korištenju Gigajob-a za Vaše klijente

spacer Da li je agencijama za zapošljavanje dozvoljeno da koriste Gigajob BESPLATNO?
spacer Da, možete.Ukoliko kao poslodavac CV-je za klijente objavite, onda je ovo principijelno besplatno. Kod objava za posao su obični oglasi na Gigajob-u potpuno besplatni! Nudimo Vam i Kompfort- i Premium-oglase, koji se dodatno plaćaju. Uslove za ove možete na našem cjenovniku pogledati.
spacer Mogu imati koliko god hoću aktivnih oglasa na Gigajob-u?
spacer Da, možete. Trenutno nemamo nikakvih restrikcija, sve dok su Vaši oglasi u skladu sa našim pravilima.
spacer Molimo Vas pročitajte naša pravila vezana za oglase zapošljavanja!
spacer Koliko dugo je aktivan moj oglas?
spacer Svi oglasi na Gigajob-u su aktivni 30 dana. Rok trajanja Vašeg oglasa možete produžiti preko „Moji oglasi“. Za dodatne oglase morate dodatno platiti. Jednostavni oglasi ostaju besplatni.
spacer O, ne! Izgleda da sam prekršio Vaša pravila i sada je moj nalog isključen. Šta mogu učiniti kako biste me ponovo uzeli u razmatranje?
spacer Izvinite, zabrana je stalna. Bolje je da se pridržavate spacer pravila.
spacer Imam puno oglasa koje bih želio objaviti na Gigajob-u. Da li postoji metoda za masovno objavljivanje?
spacer Žao nam je, trenutno ne.
spacer Ja sam nov ovdje na Gigajob-u. Kako se mogu besplatno registrovati?
spacer Jednostavno kliknite na “Registruj se”, u gornjem desnom uglu strane, popunite formular i pošaljite. Primit ćete mejl sa linkom za potvrdu, kliknite — i registrovani ste.
spacer Kako Gigajob funkcioniše za savjetnike zapošljavanja?
spacer Nakon što upotpunite Vašu besplatnu registraciiju, objavite sve Vaše oglase besplatno. Potencijalni poslodavci će Vas moći naći brzo i lako na Gigajob-u. spacer Objavi oglase BESPLATNO!
spacer Kako da nađem one koji traže posao, njihove CV-je?
spacer Prvo pređite u "Nađite CV" funkciju. Profili onih koji traže posao mogu da se pronađu uz pomoć funkcije pretraživača na vrhu početne strane. Ukucajte posao koji nudite u “Šta?” i mjesto u “Gdje?”. Sada kliknite na dugme "Nađite CV" i dobit ćete listu rezultata sa svim rezimejima koji su u skladu sa Vašom pretragom.
spacer Kako da stupim u vezu sa osobom koja je uputila zahtjev?
spacer
 1. Kontaktirajte one koji traže posao:
  Dajte do znanja onima koji traže posao da ste zainteresovani za njihov profil. Pošaljite vlasniku oglasa zahtjev za kontak preko dugmeta “Kontaktirati”. Ovo poziva onoga koji traži posao da pogleda Vaš oglas za posao.
 2. Ovako to izgleda za onogo ko traži posao.
  Vaš zahtjev za kontakiranje bit će poslan vlasniku oglasa. Zahtjev može biti prihvaćen ili odbijen. Ovaj korak je uveden od strane Gigajob-a da bi prije svega zaštitio podatke zaposlenika i kandidata.
 3. Kada je Vaš zahtjev za kontaktiranje prihvaćen
  Čim je zahtjev za kontaktiranje prihvaćen,kontakt-podaci će biti automatski izmjenjeni. Podatke možete pronaći u Vašem kontakt-centru. Daljni proces prijavljivanja možete pronaći preko Vašeg mejl-a direktno kontaktirajući vlasnika oglasa.
spacer Besplatne ponude
spacer Niste odmah našli pravu ponudu? Novi oglasi se izdaju na Gigajob-u svakodnevno. Mi Vam možemo istog momenta poslati mejl kada god neko oglasi ponudu koja je u skladu sa Vašim profilom. Na svim Gigajob stranama pretrage naći ćete link koji se zove “Kreirajte Mejl Upozorenje” u desnoj koloni. Jednim klikom na taj link — i Vaša pretraga je sačuvana. Mi ćemo vam slati najnovije poslovne ponude konstantno. Ova služba je besplatna i može se otkazati bilo kada sa samo jednim klikom.
spacer Recite mi ponovo kako glasi moja lozinka?
spacer Molimo Vas kliknite “Prijavi se” (ili "Registruj se") idite u gornji desni ugao i slijedite link "Da li ste zaboravili Vašu Gigajob Lozinku?" Potom unesite Vašu mejl adresu i kliknite dugme “Podnesi”. Molimo Vas uvjerite se da je Vaša mejl adresa bez greške. Nakon toga dobit ćete mejl sa linkom za ponovno unošenje lozinke.
Važno: Ponovno vraćanje linka lozinke je važeće/ funkcijonalno samo na 2 sata . Ako istekne taj rok morat ćemo Vam poslati novi mejl.
spacer Lozinka koju sam zatražio u reset mejlu nije došla. Šta da uradim?
spacer Ponovite isti process da biste bili uvjereni da funkcioniše: Molimo Vas kliknite “Prijavi se” (ili "Registruj se") ponovo idite u gornji desni ugao i slijedite link "Da li ste zaboravili Vašu Gigajob Lozinku?" Potom unesite Vašu mejl adresu i kliknite dugme “Podnesi”. Molimo Vas uvjerite se da je Vaša mejl adresa bez greške. Nakon toga biste trebali dobiti mejl sa linkom za resetovanje lozinke. Takođe je moguće da je taj mejl u Vašem folderu elektronskog smeća, molimo Vas provjerite taj folder, prilagodite svoja podešavanja, ili unesite drugu mejl adresu u dato polje.
spacer Kako mogu da promjenim svoj pristup podacima (lozinku/ mejl adresu)?
spacer You must be logged in to change any data. When you are logged in, you see "My Dashboard" in the top right corner of every Gigajob page. Please click it to get to your settings. There you'll find the option to change your password or email address.
spacer Kako mogu da se odjavim sa Gigajob-a?
spacer You must be logged in to do that. Click on "MY Dashboard" in the top right corner of any Gigajob page. Please click it to get to your settings. There you'll find the option "Cancel Membership".
Note: You cannot login again after you cancel your Gigajob membership. Your data and ads will be permanently deleted.
spacer Nisam našao odgovor na moje pitanje.
spacer spacer Pošaljite nam poruku. Gigajob tim je tu da Vam pomogne.
spacer Našao sam grešku.
spacer spacer Kontaktirajte nas. Mi stalno radimo na poboljšanju Gigajoba. Cijenimo svaki savjet koji imate.
spacer Imam sugestiju za poboljšanje.
spacer spacer Molimo Vas podijelite sa nama Vaše ideje. Iako mi već imamo podužu listu zadataka drago nam je da čujemo da naši korisnici razmišljaju o našoj usluzi i pokušavaju da nam pomognu da Gigajob učinimo još boljim!