1. Ovdje ste:
  2. Svi poslovi širom svijeta
  3. Gigajob Bosna i Hercegovina
  4. Kako napisati uspješan oglas za zapošljavanje?
 
 

Kako napisati uspješan oglas za zapošljavanje?

Pročitajte savjete za uspješno objavljivanje oglasa za posao

Niste sasvim sigurni kako da napišete dobar oglas za posao na Gigajob-u? Ovdje bismo željeli da podijelimo neke savjete koji Vam mogu biti od pomoći kad je u pitanju Gigajob i kako svoje potraživanje posla možete učiniti uspješnim. Trebate slijediti nekoliko jednostavnih savjeta i bit ćete na putu da napravite savršeni oglas za posao koji će pomoći da Vaš CV privuče pažnju prospektivnih radnika.

Kada koristite tablu za oglašavanje potrebno je da kreirate specifičan oglas za posao. Glavna svrha je da pomognete onima koji traže posao da lakše nadju Vaš oglas. Kada osoba koja traži posao pronađe Vaš oglas i kontaktira Vas, onda možete tražiti CV i druge reference, dokumente na koje se pozivate. Nastavite da čitate i dajte profesionalni izgled Vašem oglasu za zapošljavanje:

spacer Naslov
Najvažnije:dajte sebi vremena da sklopite naslov. Ključne riječi koje koristite u naslovu će se uskladiti sa ključnim riječima koje poslodavci koriste za njihovu pretragu posla. Obratite pažnju da koristite sve važne riječi u svom naslovu. Umjesto da napišete "Učiteljski posao"napišite "Učitelj, Srednja Škola, Engleski, Hemija". Takav naslov će napraviti veliku razliku!
spacer Opis
  • Dajte više detalja o tome koja vrsta posla je u pitanju. Napravite listu svakodnevnih dužnosti koje se moraju obaviti. Takođe pišite o Vašoj kompaniji i/ ili timu u kojem će Vaš novozaposleni raditi. Ovo će pomoći novozaposlenima da dobiju prvi utisak o njihovom novom radnom mestu.
  • Slijedeće, napravite listu potrebnih kvalifikacija. Diploma, i ostalih hard skills sposobnosti, (kao što su MS Office ili neki specialni programi), potvrde potrebnih potvrda/svjedočanstava, radionica, itd. Takođe sastavite listu vještine ponašanja koje tražite (timski orijentisan, društvene socijalne vještine, potencijalna vodstva). Ove specifikacije daju zaposlenima bolju ideju o radnom mestu. Nemojte ništa izostaviti.
  • Konačno, no takođe bitno, nemojte zaboraviti da pišete o vrsti ugovora. Napomenite, da li nudite puno radno vrijeme ili samo povremeno zaposlenje, po broju sati ili samo za vikende/ u večernjim satima. Ove stvari su bitne za one koji traže posao.
spacer Logo
Logo Kompanije je kao šlag na torti. Oglasi za zapošljavanje sa logom kompanije se čine privlačnijim potencijalnim radnicima i stoga takvi oglasi imaju veće šanse da budu kontaktirani.

Slijedite ova upustva kada kreirate Vaš Gigajob oglas za zapošljavanje i naći ćete nove radnike još brže! Sretno!

Vaš Gigajob Tim