1. Ovdje ste:
  2. Svi poslovi širom svijeta
  3. Gigajob Bosna i Hercegovina
  4. Kako napisati uspješan CV za oglasnu tablu
 
 

Kako napisati uspješan CV za oglasnu tablu

Pročitajte savjete za uspješno objavljivanje profila

Niste sasvim sigurni kako da napišete dobar CV za Gigajob? Ovdje bismo željeli da podijelimo neke savjete koji Vam mogu biti od pomoći kad je u pitanju Gigajob i kako svoje potraživanje posla možete učiniti uspješnim. Trebate slijediti nekoliko jednostavnih savjeta i bit ćete na putu da napravite taj savršeni oglas za posao koji će pomoći da Vaš CV privuče pažnju perspektivnih poslodavaca.

Kada koristite tablu za oglašavanje potreban vam je drugačiji CV od onog kada predajete molbu kompaniji za specifičan posao. To bi trebala biti kombinacija CV-ija i motivacionog pisma. Glavna svrha je da pomognete poslodavcima da lakše nađu Vaš oglas. Onda kada poslodavac pronađe Vaš oglas i kontaktira Vas, tada ćete poslati Vaš regularni CV i druge reference, dokumenta na koja se pozivate. Nastavite da čitate i dajte profesijonalni izgled Vašem oglasu za zapošljavanje, a on će vam zauzvrat pomoći da nađete ono što želite:

spacer Naslov
Najvažnije: dajte sebi vremena da osmislite i sastavite naslov. Ključne riječi koje koristite u naslovu će se uskladiti sa ključnim riječima koje poslodavci koriste za njihovu pretragu posla. Obratite pažnju da koristite sve Važne riječi u svom naslovu. Umjesto da napišete "Učiteljski posao" napišite "Učitelj, Srednja Škola, Engleski, Hemija". Takav naslov će napraviti veliku razliku!
spacer Opis
  • Objasnite, kakvu vrstu posla-zaposljenja tražite. Ako niste sasvim sigurni kakvu vrstu posla tražite, dajte primjere šta biste mogli da radite. Na primer: "Ja sam učitelj u srednjoj školi i predajem Engleski i Hemiju. Tražim posao-zaposljenje u javnim i privatnim školama. Takođe bih bio zainteresovan za podučavanje u večernjoj školi ili za privatne časove". No, nemojte napraviti grešku da preuopštite opis. "Zainteresovan sam za bilo koji posao" ili "Bilo šta" što ostavlja utisak da niste ozbiljni.
  • Slijedeće, napravite listu vaših kvalifikacija. Vaša diploma, prošla i trenutna zaposlenja i bilo kakve dodatne kvalifikacije koje ste stekli, sve to će dati utisak poslodavcu o tome ko ste vi profesijonalno. Nemojte ništa izostaviti.
  • Naposljetku, no takođe bitno, nemojte zaboraviti da pišete o vrsti ugovora. Napomenite, da li želite raditi puno radno vrijeme ili samo povremeno, po broju sati ili samo za vikende/ u večernjim satima. Ove stvari su bitne poslodavcima.
spacer Fotografija
Lijepa fotografija je poput šlaga na torti. Obratite pažnju da odaberete sliku koja je fotografisana ispred neutralne pozadine i koja pokazuje samo Vaše lice od vrata na gore. Fotografija na kojoj gledate direktno u kameru je uvijek više dopadljiva od one gdje gledate na drugu stranu. I ne zaboravite: ovo nije fejsbuk, stvar je u tome kako da ostavite profesionalni utisak.

Slijedite ova upustva kada kreirate Vašu Gigajob oglasnu tablu za CV-ije i naći ćete novi posao još brže! Sretno!

Vaš Gigajob Tim